Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як запропонувати близькій людині звернутись до психолога

Новина
08.08.2023
👨‍⚕ Людина, яка має психологічні проблеми, може не усвідомлювати цього або ж просто з різних причин не звертатися до фахівця. Допомогти наважитися на цей крок можуть близькі. Але вкрай важливо зробити це у такий спосіб, щоб не відлякати людину та досягти успіху.
Міністерство охорони здоров'я України зібрало для вас поради, як підготуватися до такої розмови:
✅ Оберіть місце та час. Поговоріть із людиною наодинці в зручному місці й у час, коли вона максимально розслаблена та спокійна.
✅ Говоріть прямо. Намагайтеся тактовно описати, що саме вас непокоїть, наводьте конкретні приклади.
✅ Будьте терплячими та не засуджуйте. Розкажіть, що ви любите та поважаєте цю людину і вас хвилює, що вона страждає та не може жити повноцінним життям.
✅ Допоможіть знайти фахівця. Детально вивчіть питання, підшукайте варіанти, які можуть підійти вашій близькій людині, та запропонуйте їх.
✅ Запропонуйте іншу практичну допомогу: допомогти з хатньою роботою, посидіти з дітьми, поки він/вона буде у психолога, або просто піти разом до спеціаліста.
☎ Нагадуємо, що номери «гарячих ліній» безоплатної психологічної підтримки, ви можете знайти за посиланням – https://bit.ly/3DL0frS
ℹ Матеріал підготовлено в межах впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська.
2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше