Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

"ЯК СПРИЯТИ ВІДНОВЛЕННЮ ГАЛИЦИНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ В КОНТЕКСТІ МІЖНАРОДНОГО ГУМАНІТАРНОГО ПРАВА?"

Новина
27.06.2024
"ЯК СПРИЯТИ ВІДНОВЛЕННЮ ГАЛИЦИНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ В КОНТЕКСТІ МІЖНАРОДНОГО ГУМАНІТАРНОГО ПРАВА?"
За сприяння Галицинівська територіальна громада та Агенції регіонального розвитку Миколаївської області, в рамках реалізації проєкту "Підтримка постраждалих/де окупованих громад Півдня України щодо документування воєнних злочинів та застосування міжнародного гуманітарного права", який здійснюється Одеською обласною організацією ВГО "Комітет виборців України" за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми "Права людини в дії", яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини, 26 червня в селі Галицинове відбувся "круглий стіл" - "Як сприяти відновленню Галицинівської громади в контексті міжнародного гуманітарного права?"
Учасники під час "круглого столу" разом з модераторкою заходу Альоною Єгоровою, Одеська обласна організація ВГО "Комітет виборців України", розглядали питання:
👉Які виклики стоять перед громадою у сфері відновлення і яким чином цьому може допомогти міжнародне гуманітарне право? 👉Які етапи та можливості Програми підтримки постраждалих громад Півдня України щодо документування воєнних злочинів та застосування міжнародного гуманітарного права?
👉Які аналітичні/інформаційні продукти допоможуть активізувати процеси відновлення громади та залучення ресурсів для цих цілей?
👉Чи можливо створити екосистему управління інформацією щодо документування воєнних злочинів, фіксації збитків та прогресу відновлення цивільних об'єктів на рівні громади і що для цього потрібно?
А у рамках тренінгу "Основи міжнародного гуманітарного права для публічних службовців" від юриста ВГО "Комітет виборців України) Артема Таукача слухачі ознайомилися:
👉з сутністю міжнародного гуманітарного права;
👉що визнається злочином відповідно до МГП;
👉що таке геноцид;
👉що таке злочини проти людяності;
👉що таке воєнні злочини,
👉що таке злочин агресії;
👉розв'язання ситуаційних завдань (CASE-STUDY);
👉Чому потрібне документування воєнних злочинів;
👉Як публічні службовці можуть документувати воєнні злочини;
👉Міжнародний реєстр збитків, чим він займається;
👉чим реєстр не займається;
👉Програмою підтримки постраждалих громад Півдня України.
Цей захід став можливим завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми "Права людини в дії", яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини. Українська Гельсінська спілка є однією з організацій-засновниць ініціативи "Трибунал для Путіна".
2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше