Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Відбувся тренінг для медпрацівників первинної ланки із подолання прогалин у сфері психічного здоров'я. В рамках курсу ВООЗ mhGAP, в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська

Новина
08.08.2023

Відбувся тренінг для медпрацівників первинної ланки із подолання прогалин у сфері психічного здоров'я. В рамках курсу ВООЗ mhGAP, в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська, сімейні лікарі Харківської, Полтавської та Донецької областей навчалися супроводу клінічних розладів пацієнтів.

Участь у відкритті заходу взяла керівниця Координаційний центр КМУ / Mental Health UA Оксана Збітнєва, яка представила учасникам тренінгу Всеукраїнську програму ментального здоров’я.

- Насамперед, хочу щиро подякувати всім лікарям, всім медичним працівникам за вашу щоденну роботу. Питання «Ти як?» в першу чергу вам варто поставити собі. Ви завжди на передньому краї. Наразі особливо важко пропускати через себе всі ті страждання та біль, з якими до вас приходять люди. Точно знаю, що ви у себе не на часі. Але ви маєте бути в ресурсі, маєте дбати про себе, аби допомагати іншим. На вашу підтримку дуже чекають. Тепер ваші можливості стали значно більше. Завдяки курсу ВООЗ mhGAP ви зможете надати першу допомогу та супровід з найбільш поширених ментальних розладів. Люди мають знати, що в вашій особі у них є надійний провідник та вірний помічник щодо подолання стресу, депресії, тривожних розладів, - закликала учасників тренінгу керівниця Координаційного центру Оксана Збітнєва.

Наразі підготовку за курсом ВООЗ mhGAP пройшли 30 000 медичних працівників первинної ланки. 583 заклади підписали контракт з НСЗУ Національна служба здоров'я України на пакет Програми медичних гарантій «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги». І вже за перше півріччя 2023 року 17 тисяч пацієнтів отримали послуги в межах цього пакету.

Знайти фахівця, який готовий надати допомогу з ментального здоров’я можна за допомогою онлайн-мапи «Надавачі медичної допомоги за напрямом «Психологічна та психіатрична допомога» за посиланням http://surl.li/jtljj

У цій електронній системі відображаються всі медзаклади та установи, які надають допомогу за договором із НСЗУ. Ці послуги є безоплатними для пацієнтів. На сьогодні онлайн-мапа містить дані щодо 9 031 лікарів у 3 484 місцях надання допомоги.

#тияк

 

2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше