Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Відбір у помічники ветерана: На всі запитання будуть відповіді

Новина
12.07.2023
☝🏻Відбір у помічники ветерана: На всі запитання будуть відповіді
Нині в розпалі перший і чи не найважливіший етап започаткованого Мінветеранів пілотного проєкту з розбудови у державі інституту помічника ветерана. Саме зараз триває конкурсний відбір до корпусу фахівців, які у громадах надаватимуть сервісний супровід з повернення з військової служби до цивільного життя нашим захисникам і захисницям, котрі завершили свою місію у війську.
Експеримент перед загальноукраїнським масштабуванням моделі сервісу відбуватиметься до кінця року у громадах Вінницької, Дніпропетровської, Львівської та Миколаївської областей.
У багатьох громадян згаданих регіонів, яких зацікавила ця ініціатива ветеранського відомства, вже виникли практичні запитання щодо умов участі у відборі, посадового функціоналу, захисту персональної інформації тощо.
📍Мінветеранів дає докладні роз’яснення на типові питання, що турбують потенційних кандидатів-учасників пілотного проєкту.
Нагадуємо, що кандидати на посаду помічника ветерана можуть подати заяву в електронній формі на участь у конкурсі винятково через інформаційний портал Е-ветеран (https://eveteran.gov.ua).
❓Докладно про алгоритм долучення до пілотного проєкту – у відеоінструкції (https://www.youtube.com/watch?v=XmNhh1TGmtM).
Багатьох цікавить, чи можуть вони податися на участь у проєкті, якщо не зареєстровані безпосередньо у областях, де триває експеримент? Відповідь однозначна – так, якщо особа згодна на працевлаштування в одному зі згаданих регіонів і має там місце для проживання.
Також люди цікавляться, як упевнитися, чи перебувають вони на обліку в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни? Тут теж усе нескладно: якщо вам надано відповідний статус і видано посвідчення встановленого зразку, ви перебуваєте на обліку пільговиків, тоді інформація про вас надходить до Єдиного державного реєстру ветеранів війни автоматично.
➡️ Для тих, хто переймається своїм майбутнім місцем праці Міністерство повідомляє, що помічники ветерана працюватимуть у сервісних офісах у своїх громадах, або в дистанційному режимі, надаючи сервісні послуги клієнтам з віддаленого робочого місця.
Конкретно зараз не на останньому місці є запитання і про убезпечення від витоку персональних даних кандидатів у процесі оформлення заявок, адже це потребує серйозної верифікації особи. У процесі обробки інформації дані заявника знеособлюють. Персональні дані обробляють і зберігають винятково в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни (ЄДРВВ), де створено комплексну систему захисту інформації. Її надійність відповідає вимогам нормативних документів у сфері технічного та криптографічного захисту інформації.
📌Якщо у кандидатів на посади помічника ветерана виникнуть запитання щодо участі в експериментального проєкті або є труднощі з заповненням документів тощо, вони можуть звернутися за роз’ясненнями до фахівців представництв Мінветеранів у регіонах.
🔹Телефонні лінії інформаційної підтримки проєкту:
📞Вінницька область – Інна – 063-230-27-58
📞Дніпропетровська область – Наталія – 063-688-94-10
📞Львівська область – Наталія – 063-230-25-60
📞Миколаївська область – Валерій – 097-441-61-04
Також працює електронна пошта інформаційної підтримки: asistantsupport@mva.gov.ua
2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше