Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

УВАГА! ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГАЛИЦИНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ! Наразі поширюється інформація про спалах холери в Миколаєві та області. НАСПРАВДІ!  Це - ФЕЙК! За словами головного лікаря КП «Галицинівський ЦПМСД» Андрія Аліфанова, біологічна небезпека, яку несе за собою підрив Каховської ГЕС, справді існує

Новина
20.06.2023

УВАГА! ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ГАЛИЦИНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Наразі поширюється інформація про спалах холери в Миколаєві та області.

НАСПРАВДІ!  Це - ФЕЙК!

За словами головного лікаря КП «Галицинівський ЦПМСД» Андрія Миколайовича Аліфанова,

біологічна небезпека, яку несе за собою підрив Каховської ГЕС, справді існує. Адже у воді опинилося багато небезпечних речовин, які можуть викликати не тільки спалахи кишкових інфекцій, але й ботулізм, гепатити, холеру та навіть сибірську виразку, туляремію та лептоспіроз.

 Спостерігається велике мікробне забруднення води у Дніпрі. Рішенням Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації заборонено будь-який відпочинок нижче Каховської дамби, щоб запобігти потраплянню води в організм людини і виникненню захворювань.

Лікар закликав дотримуватися епідеміологічних норм і правил. В іншому випадку у нас можуть бути, в першу чергу, бактеріологічні захворювання, зокрема, сальмонельоз, шигельоз, виникнення яких пов’язані як з водою так і з поганою обробкою харчових продуктів, зокрема, городини, яка може оброблятися або митися забрудненою водою. Це може призвести до інфікування і потрапляння в організм людини мікроорганізмів, які викликають захворювання.

У Південному Бузі, Дніпро-Бузькому лимані, а також у Чорному морі по Одеському узбережжю спостерігається поява холероподібного вібріона НАГ1 групи Хейберга.

Слід зауважити, що вказані холероподібні НАГвібріони не є збудниками холери, але можуть викликати захворювання на гострі кишкові інфекції. Тим не менш сплеск холери дуже можливий, в тому випадку, якщо холерний вібріон потрапить в мережі централізованого водопостачання, або в цистерни, якими перевозиться питна вода в населені пункти, де немає сьогодні водопостачання через те, що Каховське водосховище стало заповнене нижче критичної відмітки.

Пройшло велике осушення території і внаслідок цього з’явилась велика кількість заболочень, підтоплено погреби і підвали. А це — сприятливі умови для розмноження комарів. Тож існує ризик поширення хвороб, пов’язаний зі зростанням їхньої популяції.

Окремим питанням є хвороби, пов’язані з гризунами та паразитами.

Є випадки гастроентероколітів, але У нас кожного дня фіксується по всій країні випадки гастроентероколітів, вони пов’язані з різними причинами.

Тож, не сійте паніку! Дотримуйтесь правил гігієни!  Поки що жодних випадків хвороб, пов’язаних саме з підтопленням територій, в громаді не зафіксовано!

2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше