Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Триває тренінгова програма проєкту «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери», що реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як?, створеної за ініціативи Олена Зеленська

Новина
11.08.2023
Триває тренінгова програма проєкту «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери», що реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як?, створеної за ініціативи Олена Зеленська
👩🏻‍💻Вже відбулися📍 перші заняття, що були присвячені організації психосоціальної допомоги в медичних закладах, зокрема управлінським рішенням, функціональним обов'язкам медичного персоналу, основним заходам в межах психосоціальної підтримки.
❗️Тепер настала черга актуальних практичних питань з ментальної допомоги: робота з наслідками довготривалого та інтенсивного стресу, зокрема порушення адаптації, посттравматичний стресовий розлад, генералізований тривожний розлад. Також опановували особливості роботи з людьми, які пережили обстріли, окупацію, є вимушеними переселенцями.
✔️ Стартували супервізії, під час яких учасники поділилися труднощами, що виникають під час виконання професійних завдань. Найактуальнішими наразі є допомога військовослужбовцям, небажання медпрацівників взаємодіяти з психологами, професійне вигорання самих фахівців.
🔹Супервізорами виступили практична психологиня, викладачка університету Ольга Семенова, провідний тренер-психотерапевт Сергій Міщук та сімейний психолог, EMDR-терапевт Світлана Бородай.
🔸 Нагадаємо, що головна мета проєкту «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери» вдосконалити новими компетенціями психологічні служби в лікарнях, зокрема навчити фахівців надавати підтримку і пацієнтам, і лікарям. Психологи мають опановувати сучасні навички кризового консультування, методики з екстремальної психології, навчитися підвищувати стійкість свою та інших. Учасниками проєкту стали 9 лікарень регіонального рівня Запорізької, Миколаївської, Харківської областей.
ℹ️ Пілотний проєкт «Посилення спроможності закладів охорони здоров'я та формування стійкості працівників медичної сфери» реалізується Координаційний центр КМУ / Mental Health UA та ГО Безбар'єрність у співпраці з Міністерство охорони здоров'я України, Департаментами охорони здоров'я Миколаївської, Запорізької та Харківської областей.
2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше