Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ТИЖНЕВИЙ ЗВІТ РОБОТИ ГАЛИЦИНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Новина
02.07.2024
ТИЖНЕВИЙ ЗВІТ РОБОТИ ГАЛИЦИНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ
* За сприяння Галицинівської сільської ради жителі сіл громади продовжують отримувати безкоштовний хліб відповідно Всесвітньої Продовольчої Програми ООН від БФ «Щедрик» та ГО «Тарілка».
*За тісної співпраці Галицинівська територіальна громада с Громадська організація "Центр Соціального партнерства "Перспектива" 24 червня представниці ГО Олена та Ольга провели для дітей села Галицинове емоційну стабілізацію.
Розказали, як самозаспокоїтись, знайомились з техніками дихання.
Також пропрацювали емоційний інтелект, щоб діти розуміли, як вони себе почувають і до кого можуть звернутися.
Під час майстер-класу з виготовлення собачок з фетру проговорювали про те, що дружба дуже важлива, і її слід цінувати. І саме в домашніх улюбленцях можна знайти суттєву емоційну підтримку. А ще це творче заняття сприяє розвитку творчих здібностей та самостійного мислення дитини. Розум дитини знаходиться на кінчиках її пальців, адже дрібна моторика рук в юному віці – це відмінні увага, пам’ять і уява у майбутньому.
* За сприяння Галицинівська територіальна громада та Агенції регіонального розвитку Миколаївської області, в рамках реалізації проєкту "Підтримка постраждалих/деокупованих громад Півдня України щодо документування воєнних злочинів та застосування міжнародного гуманітарного права", який здійснюється Одеська обласна організація ВГО "Комітет виборців України" за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми "Права людини в дії", яка виконується Українська Гельсінська спілка з прав людини - УГСПЛ, 26 червня в селі Галицинове відбувся "круглий стіл" - "Як сприяти відновленню Галицинівської громади в контексті міжнародного гуманітарного права?"
Учасники під час "круглого столу" разом з модераторкою заходу Альоною Єгоровою, Одеська обласна організація ВГО "Комітет виборців України", розглядали питання:
Які виклики стоять перед громадою у сфері відновлення і яким чином цьому може допомогти міжнародне гуманітарне право? Які етапи та можливості Програми підтримки постраждалих громад Півдня України щодо документування воєнних злочинів та застосування міжнародного гуманітарного права?
Які аналітичні/інформаційні продукти допоможуть активізувати процеси відновлення громади та залучення ресурсів для цих цілей?
Чи можливо створити екосистему управління інформацією щодо документування воєнних злочинів, фіксації збитків та прогресу відновлення цивільних об'єктів на рівні громади і що для цього потрібно?
А у рамках тренінгу "Основи міжнародного гуманітарного права для публічних службовців" від юриста Українська Гельсінська спілка з прав людини - УГСПЛ Артема Таукача слухачі ознайомилися:
з сутністю міжнародного гуманітарного права;
що визнається злочином відповідно до МГП;
що таке геноцид;
що таке злочини проти людяності;
що таке воєнні злочини,
що таке злочин агресії;
розв'язання ситуаційних завдань (CASE-STUDY);
Чому потрібне документування воєнних злочинів;
Як публічні службовці можуть документувати воєнні злочини;
Міжнародний реєстр збитків, чим він займається;
чим реєстр не займається;
Програмою підтримки постраждалих громад Півдня України.
Цей захід став можливим завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми "Права людини в дії", яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини. Українська Гельсінська спілка є однією з організацій-засновниць ініціативи "Трибунал для Путіна».
* 26 червня Галицинівський сільський голова Іван Назар зустрівся з представниками Міжнародної благодійної організації/ Association for Aid and Relief Japan / AARJapan. У рамках зустрічі учасники домовилися про подальші кроки щодо збору детальної інформації та розробки конкретних планів дій.
Залучення міжнародної допомоги сприятиме більш швидкому та ефективному вирішенню актуальних проблем Галицинівської громади.
Співпраця триває…
* За тісної співпраці Галицинівська територіальна громада з Норвезька рада у справах біженців в Україні жителі Галицинівської громади, хто потребує допомоги, отримали набори для домогосподарства. Ця співпраця з NRC дозволила забезпечити потреби жителів, які перебувають у складних життєвих обставинах.
Такі ініціативи є важливим кроком для підтримки вразливих верств населення та покращення їхнього життя.
* За тісного співробітництва Галицинівська територіальна громада з Благодійною організацією Help 28 червня відбулася зустріч заступниці сільського голови Оксани Петренко з бджолярами Галицинівської громади, під час якої місцевих пасічників було ознайомлено з новим проєктом від благодійників.
Громадська Організація «ШИРОКИЙ СТЕП» за фінансової підтримки Відокремленого Підрозділу Хелп-Хільфе цуз Зельбстхільфе е.ф. в Україні реалізує проєкт з підтримки бджолярів Харківської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей. Проєкт планує надати цільову ваучерну допомогу особам, які мають власні пасіки та займаються бджільництвом, для підтримки або розвитку своєї діяльності. Допомога надається у вигляді ваучера номінальною вартістю 4250 грн на придбання обладнання, інструменту та витратних матеріалів, що використовуються в цій галузі.
УВАГА! На допомогу можна зареєструватися за посиланням.
Пріоритет в отриманні допомоги буде надано особам, які відносяться до наступних груп:
-одноосібне батьківство
-прийомна сім’я
-багатодітна родина (3 або більше дітей)
-наявність інвалідності 1-ї, 2-ї та 3-ї групи
-зруйноване житло
-пошкоджене житло
-люди, які повернулись
-внутрішньо переміщена особа (ВПО)
* * *
Обов’язки бенефіціарів (кандадатів, які пройшли процес відбору на отримання ваучера):
-мати або зареєструвати електронну пошту для отримання електронного ваучера;
-використати ваучер до 30.11.2024 (замовити та отримати товар);
-прийняти моніторинговий візит представників Help.
Дуже вдячні ХЕЛП за широкий спектр підтримки!
* На території села Українка працювала волонтерська організація "Право на захист", представники якої надавали консультації з соціальних та юридичних питань.
*Працюємо на Перемогу: жителі Галицинівської громади плетуть сітки, в’яжуть шкарпетки, виготовляють килимки, «кікімори», шиють балаклави, виготовляють підставки для поранених у госпіталь, готують смаколики. Все це нашим хоробрим захисникам! Проводяться благодійні ярмарки, безпрограшні лотереї, розігруються символічні лоти – всі зароблені кошти йдуть в підтримку ЗСУ.
Разом наближаємо Перемогу!
СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ
*Відділом з питань соціальної роботи Галицинівської сільської ради проводиться прийом громадян з питань пільг та субсидій; триває формування списків людей по категоріям на можливе отримання допомоги від благодійних організацій.
*Відділом у справах дітей Галицинівської сільської ради проводиться робота з особовими справами дітей, які перебувають на обліку. Приймаються і обробляються документи для оформлення статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. * За співпраці з Благодійною організацією «Десяте квітня отримано паспорт для дитини, яка позбавлена батьківського піклування і на даний час перебуває в Центрі для психологічної реабілітації для дітей.
* Виготовлено рішення виконкому для оформлення
у нотаріуса питання щодо землі на ім’я неповнолітньої дитини.
* Щоп’ятниці проводиться прийом громадян щодо отримання висновків оцінки потреб сім’ї/особи відділом з питань соціальної роботи. Тому з інших питань (субсидія соцвиплати та ін. - прийом цього дня не ведеться) звертатися з понеділка по четвер з 8.00 – 12.00, 12.30 – 15.00.
КЗ ПУБЛІЧНА БІБЛІОТЕКА
Проведено заходи до Дня Конституції України "Основний Закон держави" в Лиманівській і Прибузькій бібліотеках-філіях.
Обробляли і ставили на облік нову літературу, отриману в рамках проєкту.
Приймали участь у онлайновому вебінарі "Роль інклюзивної літератури у формуванні толерантного суспільства".
Відпрацювали листи, які знаходяться на контролі Миколаївської РДА.
Квартальні фінансові звіти.
Проводили перевірку книжкового фонду в Українківській бібліотеці-філії.
ВІДДІЛ ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН
 Прийом громадян, по питанням розроблення та оформлення правоустановчих документів на земельні ділянки.
 Збір копій правоустановчих документів жителів Галицинівської ТГ на земельні ділянки та їхніх ІПН для подання в ГУ ДПС у Миколаївській області.
 Надання інформації до департаменту агропромислового розвитку Миколаївської обласної військової адміністрації щодо оброблених полів.
 Адресна видача повідомлення громадянам про нарахування земельного податку з фізичних осіб.
 Обробка документів, розробка проєктних рішень щодо затвердження технічних документацій.
 Інвентаризація земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
ЖКГ “УКРАЇНКІВСЬКИЙ СІЛЬКОМУНГОСП”
Ремонт свердловини, виконані роботи по заміні кабелю СІП для електроживлення свердловини в селі Лупареве «Стадіон».
Робота абонвідділу з користувачами послуг централізованого водопостачання.
Збір та вивіз сміття на території Галицинівської ОТГ.
Ремонтні роботи, с. Галицинове - вул. Матросова.
Ремонтні роботи на свердловині по вулиці Шевченко в селі Українка.
КП «ГАЛИЦИНІВСЬКИЙ ЦПМСД»
За тиждень КП «Галицинівський ЦПМСД» було здійснено наступну роботу: кількість відвідувань до лікарів 298; кількість відвідувань пацієнтів вдома 4. Прийнято кардіологом – 15, гінекологом - 8. Виписано листків непрацездатності - 1, рецептів – 45, направлень - 68. Зроблено щеплень - 15. Проведено: обстежень - 69, процедур - 39; ЕКГ – 25. Виконано: клініко-лабораторних обстежень - 64; біохімічних обстежень - 8. Щоденно проводиться санпросвітробота: минулого тижня проведено 254 бесіди/лекції з жителями Галицинівської громади.
ГАЛИЦИНІВСЬКИЙ ЗАГІН МІСЦЕВОЇ ПОЖЕЖНОЇ ОХОРОНИ
* Працівниками ГЗ МПО Галицинівської сільської ради регулярно проводиться профробота по дотриманню правил пожежної безпеки та правил поведінки на воді та біля води.
Адже забруднення територій вибухонебезпечними предметами - це серйозна проблема. Небезпека яку несуть вибухонебезпечні предмети може призвести до трагічних наслідків. Говорячи про цю проблему, ми можемо допомогти людям дізнатися про ризики та те, як захистити себе.
У разі виявлення незнайомих знахідок телефонуйте 101!
Разом ми можемо зробити Україну безпечнішою!
ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
- У закладах дошкільної освіти проведені заходи до Дня
Конституції України.
- Продовжується онлайн-навчання із технологіями дистанційного навчання.
- Триває участь Галицинівського ЗДО у проєкті «Розширення можливостей для дітей і молоді через навчання, розвиток навичок та UPSHIFT»
- Педагоги Лупарівського закладу взяли участь у вебінарах «Мr.Leader. Шляхи вираження національної культурної ідентичності педагога закладу дошкільної освіти засобами мистецтва» і «Mr.Leader. Використання інтернет-сервісів щодо забезпечення якості візуалізації матеріалів для дітей у змішаній формі організації освітнього процесу в ЗДО».
- Лупарівський ЗДО «Золота рибка» продовжує реалізовувати проєкт від ГО СКУ «Задзеркалля».
- Вихованці Лиманівського ЗДО «Струмочок» продовжують відвідувати дошкільний центр, який реалізується за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Уряду Японії.
- Благоустрій територій ЗДО.
Інклюзивно-ресурсний центр
- Проведення корекційно-розвиткових занять з дітьми з ООП.
- Консультації батьків (в зручному для батьків форматі) дітей за хвилюючими питаннями.
- Проведення комплексних оцінок.
- Робота в системі АС-ІРЦ.
- Фахівці центру взяли участь в ZUM-зустрічі «Цифрові засоби корекції фізичних та психічних розладів».
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Галицинівської сільської ради
- участь начальника відділу ОКМС Олени КРАВЕЦЬ в обласній онлайн-нараді з питань підготовки закладів освіти до нового 2024-2025 навчального року.
- організація та проведення спільного заходу із ДСНС та
Галицинівським ЗМПО у Лиманівському та Лупарівському ліцеях щодо пожежної безпеки.
-Отримання та розподіл підручників для 5-7 класів.
- участь спеціаліста відділу ОКМС в круглому столі Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» за підтримки агенства США з міжнародного розвитку на тему: «Як сприяти відновленню Галицинівської громади в контексті міжнародного
гуманітарного права?»
- Організація благодійної лотереї від Молодіжної ради в підтримку ЗСУ.
- Співпраця з ГО «Миколаївщина в майбутнє».
- Співпраця із Слов’янським культурним центром «Задзеркалля». Avora UNICEF.
- Співпраця з Міжнародною благодійною організацією «Save the Children».
- Вивчення змін в законодавстві та впорядкування документообігу.
- Відбувається відновлення закладів освіти згідно плану:
 *капітальний ремонт будівлі закладу освіти;
*розпочинаються ремонтні роботи покрівлі та спортивної зали закладу освіти( проєкт ПРООН);
*розпочинаються ремонтні роботи актової зали закладу дошкільної освіти (проєкт ПРООН);
*ремонт зовнішніх стін, віконних відкосів закладу загальної середньої освіти;
*очікується ремонт каналізаційної мережі закладу дошкільної освіти;
 *капітальний ремонт даху закладу дошкільної освіти;
*підготовка газових топкових до опалювального сезону 2024/2025 р.
Галицинівський СК:
- Поточна робота з документами.
- Робота з дітками в «Чарівній майстерні».
- Робота хореографічного колективу.
- В Галицинівському сільському клубі за підтримки Миколаївського Червоного Хреста продовжує свою роботу клуб Активне довголіття(КАД) за напрямком Творча майстерня. Діяльність направлена на організацію різних майстер-класів з творчих направлень та інших заходів.
- учасники клубу відвідали майстер-клас з виготовлення традиційної оберегової ляльки–мотанки «Жіноча Доля».
- Прибирання території біля клубу.
Українківський БК
- ремонт дитячого майданчику;
- проведення онлайн-заходів до Дня Конституції України.
Тримаємось! Віримо в Перемогу!
2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше