Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ТИЖНЕВИЙ ЗВІТ РОБОТИ ГАЛИЦИНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Новина
18.03.2024
ТИЖНЕВИЙ ЗВІТ РОБОТИ ГАЛИЦИНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ
*За сприяння Галицинівської сільської ради жителі сіл громади продовжують отримувати безкоштовний хліб та продуктові набори відповідно Всесвітньої Продовольчої Програми ООН World Food Programme від БФ "Щедрик" #Щедрик #Shchedryk та ГО "Тарілка" Tarilka.org.
* За співпраці Галицинівської сільської ради з ГО «Харківська правозахисна група» жителі Галицинівської громади мали змогу 13 березня звернутися до юриста ГО "Харківська правозахисна група". Представник громадської організації ознайомила з алгоритмами надання допомоги цивільним особам, що постраждали від воєнних злочинів.
Гуманітарна грошова допомога цивільним особам надається БФ БО «Людина і право», що постраждали від воєнних злочинів та інших порушень прав людини, вчинених після 24 лютого 2022 року, які звернулися з відповідним зверненням до ГО «Харківська правозахисна група» або безпосередньо на адресу БФ БО «Людина і право»: родинам загиблих; пораненим (постраждалим) від бойових дій; колишнім незаконно затриманим військовими рф /родичам таких затриманих, зокрема тих, хто пережив катування/, зниклих безвісті, якщо зникнення пов’язано з військовим конфліктом.
* За тісної співпраці Галицинівської громади з Десяте Квітня представниками Громадської Організації 15 березня було проведено тематичне заняття на тему «Наші внутрішні і зовнішні опори», в якому взяли участь жителі Галицинівської громади, постраждалі внаслідок російської воєнної агресії.
Фахівці Десяте Квітня разом з присутніми на заході визначили, які в кожного є зовнішні і внутрішні опори. В чому сила і зцілення для людини. І врешті решт дійшли думки, що віра в себе – головне!
* Відбулася зустріч робочої групи Галицинівська територіальна громада з підготовки плану дій впровадження механізмів залучення громадян Галицинівської сільської ради.
План дій з запровадження механізмів залучення громадян Галицинівської громади буде розроблено за підтримки
Робочу групу відвідали представники Агентство економічного розвитку Ріта Жукова і Вікторія Савчук.
* Галицинівська громада вдячна Десяте КвітняГО " Десяте квітня" за надані гігієнічні набори , які видавались людям, що реєструвалися ще в січні. Хто не одержав, не засмучуємося, в квітні буде нова реєстрація для тих, хто не отримував.
* До Галицинівської ТГ завітали донори UNHCR з представниками Десяте КвітняГО "Десяте квітня" - з перевіркою використання будівельних матеріалів, які надавались жителям нашої громади на відновлення житлових будинків. Матеріали використовуються за призначенням. Ми дуже вдячні всім причетним, небайдужим людям і сподіваємось на подальшу співпрацю.
* Плетіння маскувальних сіток, «кікімор», пошиття адаптивної білизни, пошиття балаклав, в’язання шкарпеток, килимків, виготовлення окопних свічок.
СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ
*Відділом з питань соціальної роботи Галицинівської сільської ради проводиться прийом громадян з питань пільг та субсидій; триває формування списків людей по категоріям на можливе отримання допомоги від благодійних організацій.
*Відділом у справах дітей Галицинівської сільської ради проводиться робота в базі ЄІАС «Діти», оброблення електронних карток дітей, які перебувають на обліку.
* Взято участь у конференції служб у справах дітей при Миколаївській обласній службі у справах дітей.
* Робота з рішеннями виконкому.
* Опрацювання документації по правам дітей.
* Щоп’ятниці проводиться прийом громадян щодо отримання висновків оцінки потреб сім’ї/особи відділом з питань соціальної роботи. Тому з інших питань (субсидія соцвиплати та ін. - прийом цього дня не ведеться) звертатися з понеділка по четвер з 8.00 – 12.00, 12.30 – 15.00.
* 15 березня було взято участь у робочій нараді. Розглянуто питання: про соціальні проєкти, що реалізовуються в Миколаївській області, в тому числі щодо працевлаштування, професійної адаптації ВПО, осіб з інвалідністю, ветеранів війни тощо; про стан опрацювання рекомендацій щодо верифікації, наданих Міністерством фінансів України; про виділення коштів щодо призначення і виплати компенсації фізичним особам з догляду на непрофесійній основі Інгульською, Привільненською, Широківською, Галицинівською, Ольшанською, Шевченківською ТГ; про підтримку ВПО та забезпечення їх прав на житло, соціальні послуги, грошову допомогу тощо.
КЗ ПУБЛІЧНА БІБЛІОТЕКА
* Підготували і провели онлайн заходи до Дня Українського
добровольця.
* Презентували нові українські книги від проєкту «Книжкові гранти»
* Прийняли участь у обласній онлайн фотовиставці «Кожен із нас воїн»
* Редагували і вносили правки до звітної програми ЕСМаР.
* Підготували інформацію до обласного управління культури на виконання наказу № 05-о Про організацію та проведення у 2024 році заходів, з розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя в Миколаївській області.
* Провели методичну консультацію для працівників бібліотек-філій по вилученню літератури.
* Оформили заявку на участь у проекті від Німецького фонду, для отримання нової української літератури.
* Продовжуємо вносити книги до електронного каталогу.
ВІДДІЛ ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН
• Прийом громадян, по питанням розроблення та оформлення правоустановчих документів на земельні ділянки.
• Збір копій правоустановчих документів жителів Галицинівської ТГ на земельні ділянки та їхніх ІПН для подання в ГУ ДПС у Миколаївській області.
• Надання інформації до департаменту агропромислового розвитку Миколаївської обласної військової адміністрації щодо оброблених полів.
• Адресна видача повідомлення громадянам про нарахування земельного податку з фізичних осіб.
• Обробка документів, розробка проєктних рішень щодо затвердження технічних документацій.
• Інвентаризація земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
• Збір та надання інформації саперам про розмінування сільськогосподарських полів.
• Виїзд в село Лимани, прийом громадян стосовно розмінування полів.
ЖКГ “УКРАЇНКІВСЬКИЙ СІЛЬКОМУНГОСП”
* Роботи по благоустрою на території Галицинівської ОТГ.
* Розвантаження гуманітарної допомоги від #ЩедрикДопомога мешканцям с. Галицинове.
* Утримання в належному стані свердловини та прилеглої території с. Лимани, вул. Садова.
* Надання послуг техніки для виконання будівельних робіт по будівництву бюветів в с. Українка та с. Лимани.
* Поточний ремонт в с. Українка, вул.Чкалова.
* Робота абонвідділу з користувачами послуг централізованого водопостачання.
КП «ГАЛИЦИНІВСЬКИЙ ЦПМСД»
За тиждень КП «Галицинівський ЦПМСД» було здійснено наступну роботу: кількість відвідувань до лікарів 319; кількість відвідувань пацієнтів вдома 6. Прийнято кардіологом - 19 пацієнтів, гінекологом - 8. Виписано листків непрацездатності - 5, рецептів - 37, направлень - 93. Зроблено щеплень - 32. Проведено: обстежень - 47, процедур - 79; ЕКГ – 27. Виконано: клініко-лабораторних обстежень - 63; біохімічних обстежень - 12. Щоденно проводиться санпросвітробота: проведено 308 бесід/лекцій з жителями Галицинівської громади.
ГАЛИЦИНІВСЬКИЙ ЗАГІН МІСЦЕВОЇ ПОЖЕЖНОЇ ОХОРОНИ
* Провели профілактичну роботу з мінної небезпеки з учнями Лупарівського ліцею
* Спільно з Працівниками ГУ ДСНС України у Миколаївській області, провели рейд щодо правил поводження у побуті, правил пожежної безпеки пічного опалення
* Надали допомогу деблокування дверей жінці з інвалідністю, яка впала та не могла піднятися
* У селі Прибузьке ліквідували пожежу господарчої споруди
* Провели профілактичний рейд серед населення Галицинівської громади, щодо запобігання виникнення пожеж у природних екосистемах та нагадали громадянам про дотримання правил пожежної безпеки у житлі.
* Найбільше акцентували увагу на забороні спалювання сухої рослинності.
* Представники МПО (фахівці ДСНС) працюють з населенням в межах населених пунктів, роздають листівки із зазначенням рекомендацій та газети «Палаючі новини». Інформують людей про доцільність компостування опалого листя , а не спалювання, оскільки саме від таких дій й спричиняються пожежі .
* На Миколаївщині триває активна робота з облаштування та відкриття Класів безпеки.
Наразі це залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності, адже чим більше та якісніше ми зможемо зараз навчити дітей правил безпеки життєдіяльності, тим легше їм буде у майбутньому.
* До уваги перших відвідувачів — учнів ліцею, фахівці ДСНС, поліції та МПО, представили навчальну програму, розроблену спільно з ЮНІСЕФ. Під час заходів говорили про пожежну та протимінну безпеку, правила дорожнього руху, кібербезпеку та багато іншого. Теорію традиційно чергували із профілактичними відеосюжетами, демонстрацією 3D-макетів вибухонебезпечних предметів та інше.
* Ми всі з нетерпінням чекаємо, що наші діти вже скоро зможуть повернутись до звичайного режиму навчання.
ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
Продовжуються весняні роботи по благоустрою території закладів, тривають ремонти будівель.
В закладах загальної середньої освіти проводяться дистанційно уроки.
- Проведення фасилітаційної сесії.
- Участь ЗДВР в обласному семінарі-практикумі «Використання інтернет-ресурсів при підготовці до обласних заходів».
- Участь у вigwomen’sсhallenge “Чого бажають жінки” forInternational Women’sDay (до Міжнародного жіночого дня)
- Афтенюк О.П. взяла участь у прем’єрі «Скрипка Кременя звучить над світом», під час якої відбулася презентація поетичної двомовної книгу-білінгви «Скрипка з того берега» славетного нашого земляка, відомого українського поета, лауреата Шевченківської премії Дмитра Кременя.
- Зустріч з учнями, батьками та педагогами. Тема для обговорення: «Чому важливо повернутися до навчання в школі?»
- Заходи з упровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».
- Інформаційний випуск газети «Шкільний меридіан» (самоврядування)
- Класні хвилини е-спілкування «Кобзарем ми його звемо»
- Дистанційне навчання вчителів на курсах підвищення кваліфікації
- Майстер класи у освітньому центрі Вулик
- Підготовка до огляду художньої самодіяльності
- Участь учнів та вчителів Лупарівського ліцею в обласному віртуальному марафоні «Шляхами Шевченка: життя, творчість, спадщина».
- Підготовка до обласного етапу чемпіонату з черлідингу.
Заклади дошкільної освіти
- Онлайн-навчання із технологіями дистанційного навчання.
- Лупарівський заклад дошкільної освіти "Золота рибка" , Галицинівський ЗДО "Веселка", Лиманівський Садочок Струмочок продовжують реалізацію проєкта «Розширення можливостей для дітей і молоді через навчання, розвиток навичок та UPSHIFT», яка реалізується ГО «СКУ «Задзеркалля», за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine та уряду Японії.
- В невимушеній атмосфері відбулася зустріч вчителя початкових класів ЛУПАРІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ Лютер Оксани Ігорівни з дітьми старшої групи, майбутніми першокласниками.
- Педагоги Галицинівський ЗДО "Веселка" продовжують освітню діяльність з дітьми з використанням технологій дистанційного навчання. Вихованці ІІ молодшо-середньої групи на заняттях з образотворчої діяльності та конструюванні відтворювали перші весняні квіти.
- Вихователі Прибузький заклад дошкільної освіти провели віршований флеш-моб до Дня народження Т.Г.Шевченка. Вихователь молодшої групи Романюк В.В. разом з вихованцями, та вихователь Омельянець Л.Ф. з дітками різновікової групи - прийняли участь у Всеукраїнському дистанційному патріотичному багатожанровому конкурсі «Я люблю Україну».
Інклюзивно-ресурсний центр
- Облаштування нового місця розташування ІРЦ Інклюзивно-ресурсний центр Галицинівської сільської ради. Робота з дітьми. Проведення корекційно-розвиткових занять. Консультація батьків. Проведення комплексних оцінок. Аналіз отриманих результатів, написання висновків в автоматичній системі «АС-ІРЦ».
Центр позашкільної роботи
* Організація участі закладів освіти в позашкільних заходах, участь в конкурсах:
– «Зоологічна галерея»
– «Гуманне ставлення до тварин»
– Конкурс мініатюр серед педагогів-позашкільників
– Організація першого етапу конкурсу «Великодні писанки»
– Організація першого етапу конкурсів ПТМ, «Наш пошук, і творчість тобі, Україно!»
– Проведення заходів до Дня Соборності України, організація онлайн-фотовиставки «За соборну Україну», участь в обласному марафоні до Дня соборності України. Інформація про проведені
заходи.
– Участь в міжнародному проєкті МАПО «Позашкілля українським дітям за кордоном»
* Підсумки проведених заходів до вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка
* Відзначення Дня українського добровольця. Цикл заходів.
* Відпрацювання інформації щодо закладу позашкільної освіти в застосунку «Мрія»
* Співпраця з ЦДЮТ м. Южноукраїнськ щодо гурткової роботи в позашкільних закладах з національно-патріотичного виховання.
* Поточна робота з закладами культури згідно плану роботи:
– Організація участі в обласному огляді-конкурсі «Фольк-перегони»
– Участь в обласному семінарі ДУМ та ОТМ
– Обласний семінар «Використання інтернет-ресурсів при проведенні заходів»
– Участь клубних закладів громади в обласному майстер-класі «Структура таврійського розпису».
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Галицинівської сільської ради
- Організація та проведення методичного об’єднання з вчителями Захисту України та фізичної культури.
- Розіграш благодійної лотереї на підтримку ЗСУ від
- Співпраця з проєктом UPSHIFT.
- Співпраця з Save the Children US
- Співпраця з БФ «Схід СОС» Восток SOS.
- Вивчення змін в законодавстві та впорядкування
документообігу.
Заклади культури
Галицинівський СК Галицинівський СБК:
* Поточна робота з документами.
* Робота з дітками в «Чарівній майстерні».
* Підготовка до обласного фестивалю дитячої творчості «Арт-мікс» та огляду «Весняна рапсодія».
* Провели благодійну лотерею, кошти підуть в підтримку ЗСУ.
* Надали допомогу евакуйованим жителям Херсонської області.
* Взяли участь у двох обласних он-лайн семінарах для працівників клубних установ.
Українківський БК Українківський СК-с.Українка; Галицинівська ТГ : - 14 березня в форматі он-лайн згадували український рух добровольців, які відіграли важливу роль по всій Україні в зупиненні окупантів.
2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше