Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ТИЖНЕВИЙ ЗВІТ РОБОТИ ГАЛИЦИНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

Новина
26.02.2024
ТИЖНЕВИЙ ЗВІТ РОБОТИ ГАЛИЦИНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ
Дякуємо усім за допомогу! Тримаймося! Ми незламні!
*За сприяння Галицинівської сільської ради жителі сіл громади отримують безкоштовний хліб відповідно Всесвітньої Продовольчої Програми ООН від БФ «Щедрик» та «Тарілка».
* Багатоцільова допомога від БФ “Право на захист”
За сприяння Галицинівської сільської ради 20 лютого фахівцями БФ “Право на захист” відбулася групова консультація з питань виплати цільової грошової допомоги від УВКБ ООН, а також індивідуальна юридична консультація щодо пошкодженого майна. Усі послуги БФ “Право на захист” безоплатні!
Детальніше про допомогу та адреси пунтків збору даних: https://bit.ly/3Tgnpx5
Інформаційна підтримка: https://t.me/IDPhelp
*За тісної співпраці Галицинівської сільської ради з Чеською гуманітарною організацією «Людина в біді» жителям попередньо обстежених домівок було вручено чек-листи на отримання грошової допомоги на пошкоджене житло.
*За тісної співпраці Галицинівської сільської ради з ГО ВГО Територія Півдня жителі Галицинівської громади отримали продовольчі набори.
Дякуємо Світлані Кузановій за домопогу. Волонтерка з перших днів війни переймається проблемами рідної громади і підтримує жителів сіл.
* Відбулася зустріч із представниками ГО «Десяте квітня», місцеві жителі спілкувалися з юристом та психологом.
* На території села Прибузьке та селища Степова Долина працювала комісія по програмі «Є відновлення». Проводилось обстеження пошкодженого та зруйнованого майна місцевого населення.
* За тісної співпраці Галицинівської сільської ради з ГО «Перспектива» 23 лютого представниками громадської організації проходила видача продуктових наборів та наборів гідності для дівчат та жінок для місцевих жителів громади. Бажаючі мали змогу отримати психологічну та юридичну консультації (первинну та вторинну допомогу – складання документів, участь у судових процесах). Галицинівська територіальна громада з початку повномасштабного вторгнення працює з цією ГО, яка допомагає людям, постраждалим від збройних конфліктів та інших ситуацій насильства, роблячи все можливе, щоб захистити гідність і полегшити страждання.
* Завдяки тісній співпраці Галицинівської сільської ради і Миколаївської обласної служби зайнятості до робіт з наведення порядку по території громади долучилися жителі громади, які стоять на обліку в службі зайнятості. Збір і вивіз сміття по території Галицинівської громади безкоштовний. Не кожна громада в Україні може похизуватися такою послугою.
*Відбулося засідання робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості Форуму місцевого розвитку територіальних громад, що віднесені до складу Галицинівської сільської ради.
Даний захід пройшов за участі представників ПРООН - Тетяни Сігаєвої, Марини Денисової, Анни Стороженко і Анни Нікуліної та відзначився зацікавленістю з боку представників різних сфер діяльності: представників влади, правоохоронних органів, ДСНС, громадських організацій та активістів.
На початку зустрічі фахівчиня з мобілізації громад ПРООН Тетяна Сігаєва привітала учасників, та наголосила на готовності сприяти в реалізації майбутніх проєктів. Керівник ГО «Центр права та посередництва» Світлана Петрова, керівник проєкту Ірина Міхальова, координатор напрямку з оцінки та аналізу Галина Боженко долучилися до засідання онлайн.
Учасники обговорили актуальні можливості співпраці громади з Програмою розвитку ООН в Україні та взаємодії з поліцією на засадах партнерства у Галицинівській сільській територіальній громаді.
В ході засідання Робочої групи було представлено ряд міні-ініціатив та відбулася презентація проєктів ГО «ТРАЄКТОРІЯ УСПІХУ». В подальшому будуть голосування за міні-ініціативи. Результати будуть пізніше. Спільними зусиллями досягнемо успіху!
*За співпраці Галицинівської сільської ради з Благодійною організацією «Карітас» представниками РО «РМ «КАРІТАС-СПЕС-ОДЕСА» в Галицинівській громаді проводиться анкетування стосовно потреб громади в СГ виробництві для розвитку і відновлення постраждалих внаслідок повномасштабного вторгнення.
*Галицинівська територіальна громада 22 лютого приймала представників ГО Агентство економічного розвитку, виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» в Миколаївській області в межах Програми DOBRE.
Зустріч було проведено в межах Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» Програма DOBRE, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США міжнародного розвитку (USAID).
*23 лютого відбулася позачергова ХХVІ сесія Галицинівської сільської ради восьмого скликання, у ході якої було розглянуто низку важливих питань.
Дружині загиблого в російсько-українській війні Сергія Хомича з села Галицинове Галицинівської територіальної громади вручили нагороду чоловіка - медаль «За військову службу Україні», якою Сергій Феодосійович Хомич нагороджений за мужність та героїзм (посмертно). Велика шана захиснику України та його родині.
СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ
*Відділом з питань соціальної роботи Галицинівської сільської ради проводиться прийом громадян з питань пільг та субсидій; триває формування списків людей по категоріям на можливе отримання допомоги від благодійних організацій.
*Відділом у справах дітей Галицинівської сільської ради проводиться робота в базі ЄІАС «Діти», оброблення електронних карток дітей, які перебувають на обліку.
* Прийнято участь у онлайн- навчанні з питань інформування населення про ризики, пов’язані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни - у форматі ZOOM-конференції.
*Взято участь у онлайн-засіданні координаційної ради з питань захисту прав дітей при Миколаївській ОВА – у форматі ZOOM-конференції.
*Підготовлено питання на сесію: внесення змін до Комплексної програми захисту прав дітей Галицинівської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області «Дитинство» на 2023 – 2025 роки - «Соціальний захист дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, осіб з їх числа».
*Надаються акти оцінки потреб.
*Щоп’ятниці проводиться прийом громадян щодо отримання висновків оцінки потреб сім’ї/особи відділом з питань соціальної роботи. Тому з інших питань (субсидія соцвиплати та ін. - прийом цього дня не ведеться) звертатися з понеділка по четвер з 8.00 – 12.00, 12.30 – 15.00.
КЗ ПУБЛІЧНА БІБЛІОТЕКА
*Міжнародний день рідної мови. Відеопривітання онлайн. КЗ Публічна бібліотека Галицинівської сільської ради.
*Реклама нової книги онлайн до Дня рідної мови. Орися Демська «Українська мова. Подорож із Бад-Емса до Страсбурга»
* Презентація книги Марка Рудневича «Я з Небесної сотні». До вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’ят Героїв Небесної Сотні
* Інформаційна година «Нескорені Герої». До Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні Прибузька бібліотека-філія.
* Онлайн реклама кожного видання, що надійшли до бібліотеки від Українського інституту книги. Представлена книга: Іваницька Яна «Війна очима киянка».
* Онлайн інформація «Державний герб України», до 32 річниці від дня затвердження Державного герба України.
* Обробка нової літератури.
* Обслуговування користувачів в бібліотеках КЗ Публічна бібліотека Галицинівської сільської ради в 2024 р.
* Продовжуємо роботу з редагування облікового каталогу
ВІДДІЛ ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН
• Прийом громадян по питанням розроблення та оформлення право установчих документів на земельні ділянки.
• Збір копій правоустановчих документів жителів Галицинівської ТГ на земельні ділянки та їхніх ІПН для подання в ГУ ДПС у Миколаївській області.
• Надання інформації до департаменту агропромислового розвитку Миколаївської обласної військової адміністрації, щодо оброблених полів.
• Адресна видача повідомлення громадянам про нарахування земельного податку з фізичних осіб.
• Обробка документів, розробка проектів рішень щодо затвердження технічних документацій.
• Інвентаризація земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
• Проходження стажування в Миколаївському обласному Держгеокадастрі.
ЖКГ “УКРАЇНКІВСЬКИЙ СІЛЬКОМУНГОСП”
* Вивезення ТПВ згідно графіку.
* Ремонтні роботи асенізатора: коробки розподілу передач.
* Перевезення – розвантаження гуманітарної допомоги мешканцям Галицинівської ОТГ.
* Ремонтні роботи екскаватору.
* Співпраця з ПАТ “ Миколаївобленерго” по заміні пошкоджених електромереж населених пунктів.
* Робота абонвідділу з користувачами послуг централізованого водопостачання.
* Подання річних звітів.
КП «ГАЛИЦИНІВСЬКИЙ ЦПМСД»
За тиждень КП «Галицинівський ЦПМСД» було здійснено наступну роботу: кількість відвідувань до лікарів 350; кількість відвідувань пацієнтів вдома 8. Прийнято кардіологом - 27 пацієнтів. Виписано листків непрацездатності - 5, рецептів - 34, направлень - 80. Зроблено щеплень - 22. Проведено: обстежень - 40, процедур - 95; ЕКГ - 15. Виконано: клініко-лабораторних обстежень - 780; біохімічних обстежень - 10. Щоденно проводиться санпросвітробота: проведено 350 бесід/лекцій з жителями Галицинівської громади.
ГЗ МПО
Галицинівський загін місцевої пожежної охорони Галицинівської територіальної громади, продовжує проводити профроботу з мінної безпеки серед мешканців громади.
Галицинівський загін місцевої пожежної охорони
отримали переносні рації від групи цивільно-військового співробітництва ЗСУ для якісного зв’язку під час ліквідації пожеж та надзвичайних ситуацій.
Особовий склад - пройшли тренінг з надання домедичної допомоги від групи цивільно-військового співробітництва ЗСУ.
Інструктор з протипожежної профілактики разом з поліцейським офіцером громади і інспектором з охорони праці успішно завершили тренінг «Залучення громадськості та служб екстреного реагування до відновлення та розвитку постраждалих громад Миколаївської області на основі підходу Community Policing та добровільного пожежного руху», який пройшов в місті Одеса з 16-18 лютого.
Особовий склад Галицинівського ЗМПО ліквідували пожежу та надали допомогу в селі Лимани.
Інструктор з протипожежної профілактики разом з інспектором 5ДПРЧ 2ДПРЗ провели прфілактично-інформаційну роботу з населенням села Лимани.
ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ
Заклади загальної середньої освіти
- Проведення дистанційних уроків.
- Благоустрій території ліцеїв.
- Проведення годин спілкування до Дня рідної мови.
- Проведення адміністративної наради.
- Курси підвищення кваліфікації вчителів
- Інформаційний випуск газети «Шкільний меридіан»
(самоврядування)
- Перегляд відеосюжету «Небесна сотня», « Майдан» (7-11 кл.)
- Виготовлення оберегів «Ангели пам’яті» (1-6 кл.)
- Літературна добірка «Книги про Майдан» (бібліотекар
Колодич Г. С.)
- Вікторина «В океані рідної мови» (1-4 класи)
- Диктант «Квітни, рідне слово!»(5-8 класи)
- Онлайн-тестування «Іншомовні слова в українській мові. Як правильно?» (9-11 класи)
- участь в обласному (заочному) конкурсі на кращого лідера
учнівського самоврядування «Лідер року»
- онлайн-заходи, присвячені Дню Єднання (1-11класи)
- проведений захід до Дня Державного Герба України
- проведені заходи до Дня Героїв Небесної Сотні
- проводилися заходи, присвячені Дню рідної мови (1-11 класи)
- Проведено заходи до 152 річниці з дня народження
Л.Українки
- Продовжується ремонт будівлі закладу
- Робота зі шкільною документацією, електронним журналом
- Завершуємо роботу над вибором підручників для 7 класу
НУШ
- Заходи у класах за Всеукраїнською програмою ментального
Здоров’я «Ти як?»
- відбулася зустріч учнів 8-9 класів із психологом БФ «Схід.
SOS» на тему «Булінг в інтернеті та в реальному житті» та
вчителями «Піклуйся про себе».
- 19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю Постановою Державний Герб незалежної України. Учні нашого закладу освіти не могли залишитися осторонь такої знаменної дати.
- Долоньки єднання” – “Ми – за мир, а значить за життя” . Наша єдність має залишитись міцним ланцюгом, який захищає та оберігає всіх нас і Україну, не тільки в цей день, а й на віки.
- Майстер-клас Кінусайга. Створення картин різнокольоровими шматочками шовкової тканини.
- Вибір підручників на 7 клас.
- Підготовка та проведення заходів до другої річниці російського вторгнення на територію України.
- Участь у конкурсі творчих робіт учнівської та студентської молоді "Об'єднаймося ж, брати мої..."
- Звіт за програмою "Ти як?".
- Участь в опитуванні Інституту цифровізації освіти НАПН України "Моніторинг готовності та потреб вчителів щодо використання цифрових засобів та ІКТ: 2024".
- Участь у вебінарі щодо викладання НУШ у 7-х класах.
Заклади дошкільної освіти
- Онлайн-навчання із технологіями дистанційного навчання.
- Плетіння сіток.
- Відеопривітання до Міжнародного дня рідної мови.
- Участь в ІІІ засіданні «Дошкілля Галицинівської ОТГ» Тема: «Новітні технології в дошкільній освіті»
- Педагоги Лупарівського ЗДО «Золота рибка» пройшли
навчання для участі у проєкті «Розширення можливостей для дітей і молоді через навчання, розвиток навичок та UPSHIFT», яка реалізується ГО «СКУ «Задзеркалля», за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Японії
- участь в методичному об’єднанні вихователів з теми
«Нетрадиційні техніки малювання, як засіб розвитку творчих здібностей дітей».
- Вихованці Лиманівського ЗДО «Струмочок» продовжують
відвідувати дошкільний центр, який реалізується за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Уряду Японії.
- Участь Маринець В.Г. в конференції, яку проводила
компанія «Кантар».
- Колектив Лиманівського ЗДО «Струмочок» долучився до
в’язання маскувальних сіток та ковриків.
- Вихователь Грехньова Тетяна Вікторівна провела методичне об’єднання «Новітні технології в дошкільній освіті», де було продемонстровано результати роботи вихователів.
- У Лиманівському ЗДО «Струмочок» 16 лютого було
проведено онлайн – заходи до Дня єднання українського
народу.
Інклюзивно-ресурсний центр
- Проведення корекційно-розвиткових занять з дітьми з ООП.
- Консультації батьків (в зручному для батьків форматі) дітей за хвилюючими питаннями.
- Реабілітолог ІРЦ пройшла онлайн-навчання «Формування
кістьових функцій дошкільників з особливими освітніми
потребами – фундамент поліпшення їх мозкової діяльності».
Центр позашкільної роботи
- Організація участі закладів освіти в позашкільних заходах,
участь в конкурсах:
– Обласний етап конкурсу «Лідер року»
– Підготовча робота до участі в обласних еколого-
натуралістичних конкурсах
– Організація участі в обласній виставці-конкурсі «Знай,
люби свій рідний край»
– Організація заходів до Дня вшанування пам’яті Небесної
сотні
– Організація заходів до вшанування пам’яті загиблих
Героїв до другої річниці російської агресії .
- Участь у Всеукраїнському «Слово нації»
- Відпрацювання інформації щодо закладу позашкільної освіти в застосунку «Мрія»
Поточна робота з закладами культури згідно плану роботи:
– Підготовка до участі в обласному майстер-класі
«Таврійський розпис»
– Організація участі в грантовому конкурсі «Є містечко»
– Індивідуальна робота з працівниками закладів культури
– Участь клубних закладів громади в обласних вебінарах,
семінарах.
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Галицинівської
сільської ради
- Участь спеціаліста відділу в засіданні робочої групи щодо
оновлення Стратегії розвитку Галицинівської ТГ.
- Участь спеціалістів відділу в онлайн-конференції Фонду
«Партнерство за сильну Україну».
- Розіграш благодійної лотереї на підтримку ЗСУ від
Молодіжної ради.
- Організація та участь в Марафоні Вдячності (спільно з
Вітовським райкомом профспілок освіти і науки України.
- Засідання вчителів математики, природничих дисциплін щодо вибору підручників для 7 класу.
- Співпраця з ГО «Миколаївщина в майбутнє».
- Співпраця з проєктом UPSHIFT.
- Співпраця з Слов’янським культурним центром
«Задзеркалля». Avora UNICEF.
- Співпраця з Міжнародною благодійною організацією «Save the Children».
- Співпраця з БФ «Схід СОС».
- Планування заходів щодо обстеження та підготовча робота до відновлення укриттів.
- Вивчення змін в законодавстві та впорядкування
документообігу.
- Проводиться капітальний ремонт будівлі закладу освіти –
ОНЗ.
- Обстеження та проведення ремонтних робіт покрівлі та
будівлі закладу освіти.
- Проводиться профілактична робота в газовій котельні закладу освіти.
- Капітальний ремонт будівлі ЗДО.
Заклади культури
Лиманівський СК:
- Роботи по відновленню репетиційної кімнати;
- допомога ЗСУ;
- участь у проведенні благодійної лотереї.
Українківський БК:
- участь в регіональній конференції - м.Київ, з питань розвитку сіл громади та стану укриттів;
- Тафтай Сергій записав відео літературно-музичної композиції - вшанування пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні.
- директор БК разом з водієм Сергієм Геріним ремонтували
кріплення для встановлення прапору на стелі біля в’їзду в
село Українка.
2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше