Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

СИЛЬНІ, НЕЗЛАМНІ, ВІЛЬНІ… Миколаївська обласна військова адміністрація розповідає про людей, які мешкають в різних куточках нашого регіону та своїми вчинками надихають інших. ОЛЕКСІЙ ХОМИЧ, фельдшер виїзної бригади швидкої допомоги (с. Шевченкове)

Новина
27.07.2023
🇺🇦СИЛЬНІ, НЕЗЛАМНІ, ВІЛЬНІ…
Миколаївська обласна військова адміністрація розповідає про людей, які мешкають в різних куточках нашого регіону та своїми вчинками надихають інших.
ОЛЕКСІЙ ХОМИЧ, фельдшер виїзної бригади швидкої допомоги (с. Шевченкове)
Олексій Хомич надавав медичну допомогу жителям Шевченкового та Луча. Попри сильні обстріли та близькість до лінію фронту гідно виконував свої функції зі збереження життя та здоров'я односельців.
💬“Я просто не повірив, що нас обстрілюють! Дружина розбудила мене, говорить: “Олексій, розпочалась війна! Я кажу: “Яка війна, що ти таке говориш?”. До останнього не вірилось взагалі. Перші дні був такий сумбур трошки, тому що не розуміли, тому що не вірили…” - так починає свою розповідь Олексій про початок повномасштабної агресії рф проти України.
Чоловік на той момент працював фельдшером у Шевченківській ОТГ. Тимчасовий пункт базування швидкої допомоги знаходився на території місцевої амбулаторії.
💬“Саме 24 лютого я заступив на зміну. Від ранку добирались хто чим міг, тому що маршрутки вже не ходили. Толком ніхто нічого не знав, що буде, як буде . Але на роботу треба було йти!” - пригадує Олексій.
Він жив разом з родиною та батьками у селищі Луч.Це за сім кілометрів від роботи. Аби було спокійніше за рідних, евакуював дружину та доньку до Польщі, а сам залишився допомагати землякам.
💬“Далі, коли вже пішли танки через село і по трасі, тоді вже трохи почали щось розуміти. Ну, ніхто не вірив, що так затягнеться на довгий час. Думали тиждень, місяці все може закінчиться, але ні…” - говорить Олексій.
За його словами, чергував в громаді добу через три, а в інший час надавав допомогу вдома. І не тільки медичну, а й психологічну.
💬“У нашому селищі з першого дня великої війни наш фельдшер виїхала. І село фактично залишилось без медичного працівника. Я там один був. Ходив до стареньких ,міряв тиск, давав ліки, заспокоював. Було таке, що нашого жителя снайпер підстрелив. Це якраз я після зміни повертався. Я надав йому першу медичну допомогу і передав бригаді швидкої”, - ділиться спогадами Олексій.
Попри щільні обстріли та постійну небезпеку, чоловік разом із напарником Володимиром вивозив поранених. Це були і мирні жителі, і військовослужбовці.
💬“Було всяке. Навіть, я вже потім це дізнався, що то колона російських солдатів була. Вони зупиняли. Документи перевіряли. Ну, дякувати Богу відпустили!!!” - розповідає фельдшер.
🩵💛Нагадаємо, Миколаївська обласна військова адміністрація започаткувала проєкт "Сильні, незламні, вільні!" до Дня Конституції України.
👨‍💻Якщо Ви знаєте людину, яка надихає інших та готові поділитися її історією з усіма, пишіть у коментарях або надсилайте на месенджер цієї сторінки.
Возможно, это изображение 1 человек, скорая помощь и текст
 
 
 
Статистика и объявления
Продвигать публикацию
 
Все реакции:
2
 
 
2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше