Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

«Рік роботи Фонду Др. Денiса Муквеге з імплементації холістичної моделі допомоги постраждалим від СНПК в Україні: основні досягнення, виклики, плани на наступний рік».

Новина
08.08.2023
☝🏻Серед важливих аспектів допомоги людям, які постраждали від сексуального насильства, повʼязаного з конфліктом (СНПК) є тема психологічної підтримки.
Це питання обговорювали під час проведення круглого столу: «Рік роботи Фонду Др. Денiса Муквеге з імплементації холістичної моделі допомоги постраждалим від СНПК в Україні: основні досягнення, виклики, плани на наступний рік».
Про це повідомляє Координаційний центр КМУ / Mental Health UA.
🔸Учасники круглого столу обговорили аспекти посилення доступу до якісної холістичної, інтегрованої допомоги особам, які пережили СНПК.
✔️За даними правоохоронців, наразі розслідується понад 200 випадків сексуального насильства з боку російських військових. Фахівці стверджують, що зґвалтування досі лишається у всьому світі дуже стигматизованим злочином. Жертва завжди почувається повністю знищеною, тому є особливо вразливою, незахищеною і такою, що потребує вчасної підтримки.
📍Директорка з координації органів центральної і виконавчої влади Координаційного центру КМУ та радниця прем’єр-міністра України Ірина Микичак запевнила учасників заходу, що перша психологічна допомога вже стала значно ближче до постраждалих від СНПК. Близько тридцяти тисяч медпрацівників, зокрема сімейних лікарів і медсестер, вже оволоділи необхідними навичками та знаннями для надання фахової допомоги завдяки ліцензованій програмі ВООЗ mhGAP.
«Важливо, аби кожна людина могла отримати психологічну допомогу на доказових практиках у себе в громаді, де і коли вона цього потребує. Тому одна з головних цілей Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олена Зеленська - це наблизити надавача та отримувача психосоціальних послуг один до одного. Наразі медичні працівники, які вже пройшли навчання за курсом ВООЗ mhGAP з психологічної підтримки, зокрема, опанували модуль підтримки постраждалих від гендерно чутливих злочинів», - наголосила Ірина Микичак.
2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше