Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Послуги із працевлаштування, які доступні для ВПО

Новина
18.09.2023
Послуги із працевлаштування, які доступні для ВПО📌
Внутрішні переселенці можуть самостійно переглядати актуальні пропозиції на Єдиному порталі вакансій (https://jobportal.dcz.gov.ua). Також ця послуга доступна через чат-боти у Telegram і Viber.
Представництва Державного центру зайнятості на місцях організовують навчання за робітничими професіями. Воно здійснюється на замовлення роботодавця або для людини, яка планує почати власну справу.
Також є можливість отримати ваучер на навчання. Це документ, за допомогою якого повністю або частково оплачується вартість навчання у закладах освіти. Вони видаються за затвердженим Мінекономіки переліком професій і спеціальностей.
ВПО, яка бажає змінити професію, набути нових знань і навичок, за відсутності підходящої роботи має можливість одноразово отримати ваучер на професійне навчання за умови, якщо вона:
- не зареєстрована в центрі зайнятості як безробітна;
- не досягла встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсійного віку;
- не отримувала ваучер раніше;
- не проходила протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття;
- має професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту.
На підставі ваучера здійснюється:
- перепідготовка за робітничою професією;
- підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю;
- підготовка на наступному рівні освіти (крім третього (освітньо-наукового/освітньо-творчого) та наукового рівня вищої освіти);
-спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності.
Важливо❗️ВПО мають право на працевлаштування без звільнення з попереднього місця роботи.
У межах проєкту єРобота внутрішні переселенці можуть скористатися такими програмами: «Власна справа» (http://surl.li/hamtz) і «Гранти на створення або розвиток власного бізнесу» (http://surl.li/glaly). Головною умовою їх отримання є створення нових робочих місць.
Проконсультуватись з базових питань по працевлаштуванню ВПО можна за цілодобовою гарячою лінією Мінреінтеграції: 📞 15-48.
Інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен!» ініційована Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за підтримки Державна служба зайнятості та обласних військових адміністрацій.
2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше