Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

«НеЛекція» З УЧАСНИКОМ КОМАНДИ «ВОРОБУШЕК» ВАСИЛЕМ БАЙДАКОМ Діти пізнають світ і дорослішають, отримуючи новий досвід та враження, проте інколи це пов’язано з ризикованою поведінкою. Тому вони повинні знати правила поведінки на територіях, де можуть бути вибухонебезпечні предмети.

Новина
01.08.2023
«НеЛекція» З УЧАСНИКОМ КОМАНДИ «ВОРОБУШЕК» ВАСИЛЕМ БАЙДАКОМ
Діти пізнають світ і дорослішають, отримуючи новий досвід та враження, проте інколи це пов’язано з ризикованою поведінкою. Тому вони повинні знати правила поведінки на територіях, де можуть бути вибухонебезпечні предмети.
31 липня в облаштованому укритті для учнів одного з ліцеїв Галицинівської сільської ради відбулася офлайн-зустріч, під час якої відомий стендапер Василь Байдак простою та доступною мовою розповів школярам про мінну безпеку, важливість освіти та фізичного і ментального здоров’я. Цей просвітницький захід в нашій громаді, один із сотні запланованих командою «Umind» для підлітків та молоді на сході та півдні України, було реалізовано за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні в рамках проєкту «НеЛекції».
Мета проєкту «НеЛекції» - дати підліткам та молоді максимум безпекової інформації, аби у випадку виявлення невідомих предметів вони знали чіткий алгоритм дій і розуміли наслідки.
«Окрім ризику потрапити на заміновані території, є високий шанс підірватися на уламках ракет, які збиває протиповітряна оборона. Часто підлітками керує цікавість, тому їм потрібно пояснити, чому не можна підходити й тим паче торкатися невідомих предметів. І зробити це доступно, зрозуміло, з елементами гри, щоби вони почули та засвоїли цю важливу інформацію. Щоб не мовчали про свої хвилювання, страхи, переживання, а ділилися ними з тими, кому довіряють,» - зазначив стендапер і волонтер Василь Байдак.
Підліткам потрібне спілкування з однолітками, так вони усвідомлюють, що однокласники відчувають схожі переживання, що вони не єдині у своїх тривогах. Тому під час заходу наголошувалося на важливості навчання, під час якого вони можуть отримати це спілкування у безпечному форматі.
Захід дітям сподобався. Вже з самого початку під час реєстрації усі вони стали членами команд з оригінальними назвами. Важливі теми чередувалися з веселими руханками та дотепними жартами. Разом з креативним «НеЛектором» усі співали відомі українські пісні, «робили» дощ і сміялися з «шарових блискавок» та кумедного динозавра. Гарно провели час. І відповідати на запитання було зовсім не важко. А по закінченні зустрічі кожен учасник отримав подарунок від організаторів і фотосесію з зіркою «Ліги сміху» на згадку.
2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше