Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Миколаївщина розширює мережі ЦНАПів шляхом взаємодії з РОМС

Новина
20.09.2023
⚡️Миколаївщина розширює мережі ЦНАПів шляхом взаємодії з РОМС
Під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке пройшло у Миколаєві 19 вересня, заступник начальника Миколаївської ОВА Микола Марінов порушив питання розширення мережі ЦНАПів шляхом взаємодії з РОМС.
❕У своєму виступі Микола Марінов повідомив, що наявність ЦНАПів у кожній громаді області є дуже важливою умовою для забезпечення комфортних умов життєдіяльності населення, особливо у воєнний час.
«На сьогодні 17 громад області не мають своїх відділень ЦНАПів. Проте, враховуючи, що Україна є цифровою державою, в нас є можливість будувати ЦНАПи за допомогою альтернативного джерела фінансування», - додав заступник начальника ОВА.
Так, за його словами, у рамках діяльності РОМС у Миколаївській області, до побудови ЦНАПів залучено кошти Європейського Союзу, Королівства Данія та інших міжнародних партнерів.
🇩🇰Зокрема, за кошти Королівства Данія запланована побудова ЦНАПів у трьох громадах області, а також закупівля модульного ЦНАПу для Шевченківської громади. В 2024 році Данія передбачає фінансову допомогу Миколаївщині, частину якої також буде спрямовано на будівництво п’яти модульних ЦНАПів.
Своєю чергою, 🇪🇺ЄС забезпечить модульними ЦНАПами м. Вознесенськ, м. Первомайськ та м. Баштанка.
Також, в поточному році буде розпочато будівництво двох ЦНАПів у м. Снігурівка та с. Шевченкове.
За кошти державного бюджету України, відповідно до постанови КМУ від 16 червня 2023 р. № 609 «Деякі питання ліквідації наслідків збройної агресії Російської Федерації, спричинених підривом греблі Каховської гідроелектростанції» відновленню підлягає зруйнована будівля ЦНАПу однієї із громад області.
✔️Таким чином, як зазначив заступник начальника ОВА, в цьому році потреби великих громад з населенням понад 10 тис. осіб повинні практично закритися.
Наприкінці свого виступу Микола Марінов звернувся до громад, як до членів РОМС у Миколаївській області, з проханням долучатися до робіт, пов’язаних із розширенням мережі ЦНАПів.
🗣«Я маю надію, що в майбутньому році спільними зусиллями ми зможемо закрити цю проблему», - додав він.
2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше