Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ХТО МОЖЕ ЗВЕРНУТИСЯ ПО ДОПОМОГУ ВІД УВКБ ООН? За сприяння Галицинівської сільської ради представники УВКБ ООН 25 липня провели зустріч з жителями громади, щодо реєстрації на фінансову допомогу.

Новина
26.07.2023
ХТО МОЖЕ ЗВЕРНУТИСЯ ПО ДОПОМОГУ ВІД УВКБ ООН?
За сприяння Галицинівської сільської ради представники УВКБ ООН 25 липня провели зустріч з жителями громади, щодо реєстрації на фінансову допомогу.
Багатоцільова програма допомоги від УВКБ ООН – це одноразова грошова допомога людям, що залишили свої домівки через воєнні дії, постраждалих від них в певних регіонах або повернулися до постійного місця проживання. Розмір допомоги становить 2220 гривень щомісячно на особу протягом 3 місяців. Тобто кожен член родини загалом отримає 6660 гривень на особу.
Благодійний фонд “Право на захист” є офіційним партнером Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні у сфері реєстрації громадян на грошову допомогу.
Хто може звернутися по допомогу від УВКБ ООН?
Подати заявку можуть вразливі ВПО, постраждалі від воєнних дій у Дніпропетровській, Полтавській, Одеській, Запорізькій, Кіровоградській, Черкаській, Харківській, Чернігівській, Сумській, Миколаївській, Херсонській, а також ті, хто повернувся до свого постійного місця проживання (зокрема, і з-за кордону) та має певні категорії вразливостей. Наприклад:
- родина, в якій тільки один з батьків піклується про дитину віком до 18 років (1 та більше) або має на утриманні особу/осіб похилого віку (55 років і старше);
- родина, яку очолює одна/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією чи кількома дітьми віком до 18 років;
- родина з однією або кількома особами з особливими потребами (інвалідність, хронічні захворювання тощо);
- прийомні сім'ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).
Не зможуть подати заявку ті особи чи родини, що вже отримували грошову допомогу від міжнародних організацій або якщо місячний дохід на кожного члена родини більший ніж 5400 гривень.
Детальна інформація про грошову допомогу на сайті БФ “Право на захист”: https://bit.ly/3Tgnpx5
Інформаційна підтримка та можливість поставити питання: https://t.me/IDPhelp
Гаряча лінія УВКБ ООН: 0 800 307 711.
Право на захист (https://bit.ly/3Tgnpx5)
2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше