Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Хто, де та як надає психологічну підтримку в кожній області, кожному районі, громаді, селі

Новина
08.08.2023
Хто, де та як надає психологічну підтримку в кожній області, кожному районі, громаді, селі❓
Незалежний аудит відразу на декількох рівнях наразі проводять регіональні координатори Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яка реалізується за ініціативою Олена Зеленська.
🔍 Як повідомляє Координаційний центр КМУ / Mental Health UA, вони досліджують системність та рівномірність надання психосоціальних послуг та створюють карту їх надавачів. Головна мета моніторингу – виявити прогалини в сервісах, аби вже зараз спільно з обласною владою приступити до їх усунення.
🏥 Найбільш активно процес аудиту триває в Житомирській, Харківській та Миколаївській областях. А Дніпропетровська та Житомирська області посиленно працюють над картуванням послуг. За словами координаторів, частина проблем відразу вирішується лише тому, що їх виявили та звернули на них увагу. Регіональні координатори ділилися власним досвідом та результатами своєї роботи під час щотижневої онлайн-наради, що проводив Координаційний центр КМУ.
💬 «Регіональні координатори Всеукраїнської програми ментального здоров’я вже стають справжніми агентами змін на територіях. Ви актуалізуєте питання, якими давно ніхто не опікувався. Звісно, що перед тим, як посилювати сервіси з надання психосоціальної підтримки, потрібно з’ясувати в якому стані вони наразі перебувають. Цей стан досі усюди різний і важливо розуміти точки докладання першочергових зусиль. Тому наша спільна місія щодо підсилення послуг, наближення один до одного надавача та отримувача послуг є надзвичайно важливою та необхідною», - звернулась до учасників наради керівниця Координаційного центру Оксана Збітнєва.
✔️За словами регіональних координаторів, крім аудиту та картування, триває велика просвітницька робота щодо популяризації важливості піклування про своє ментального здоров’я. Зокрема вони долучаються до проведення тренінгів для ветеранів, дружин військовослужбовців, переселенців, облаштовують арт-терапевтичні кімнати в навчальних закладах, кімнати психологічного здоров’я в громадах, проводять інтерактивні зустрічі з батьками та педагогами напередодні нового навчального року.
2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше