Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ДО ВІДОМА ЖИТЕЛІВ ГАЛИЦИНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ КП «Галицинівський ЦПМСД» повідомляє: Чи давно ви щепились від правця та дифтерії? Вакцинація АДП-М це комплексна вакцина проти дифтерії та правцю.

Новина
03.10.2023
ДО ВІДОМА ЖИТЕЛІВ ГАЛИЦИНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ
КП «Галицинівський ЦПМСД» повідомляє:
Чи давно ви щепились від правця та дифтерії?
Вакцинація АДП-М це комплексна вакцина проти дифтерії та правцю. Дифтерія – хвороба, що викликана бактеріальною інфекцією. Проявляється важкою інтоксикацією, запаленням рото- та носоглотки, ураженням внутрішніх органів – нирок, печінки, серця.
Правець – важке захворювання, яке має високий ризик летальності. Правець розвивається дуже швидко та вражає нервову систему. З’являються судоми, гіпертонус та біль.
Заразитися правцем можна з навколишнього середовища, а етіологічного лікування цього захворювання НЕМАЄ!
Екстрене щеплення
Термінова вакцинація АДП-М потрібна в таких випадка:
 травма із порушенням цілісності шкірних покривів;
 обмороження та опіки 3-4 ступеню важкості;
 пологи поза пологовим будинком;
 некроз тканини будь-якого типу;
 укуси тварин.
Зробити щеплення АДП-М від правця та дифтерії ви можете в наших амбулаторіях розташованих на території Галицинівської громади.
У день вакцинації бажано не вживати в їжу нових продуктів, які можуть викликати алергію. На прийомі лікар обстежує пацієнта та визначає, чи можна робити йому вакцину. Протипоказанням виступають:
 інфекційні хвороби в стадії загострення;
 висока температура та прояви застуди;
деякі інші стани.
Перед щепленням обов’язковий огляд сімейного лікаря. Після огляду лікар направляє в кабінет щеплень, де і проводиться вакцинація.
Якщо ви не пам’ятаєте, коли робили щеплення від дифтерії та правця, поспішайте до наших амбулаторій.
(Щеплення роблять кожні 10 років – 16, 26, 36, 46, 56 років)
2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше