Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

ДЕНЬ ВСЕСВІТНЬОГО ПАВУТИННЯ

Новина
01.08.2023
ДЕНЬ ВСЕСВІТНЬОГО ПАВУТИННЯ
День всесвітнього павутиння (Worid Wide Web Day) – це всесвітнє свято, яке відзначається щороку 1 серпня.
Цей день присвячений Інтернету, перегляду веб-сторінок, діяльності, завдяки якій весь світ зараз знаходиться біля ваших ніг. Завдяки Інтернету ми маємо на сьогоднішній день необхідні зв’язки та великі можливості.
Історія виникнення Дня всесвітнього павутиння
Всесвітнє павутиння (WWW) було створене англійським комп’ютерним вченим Тімом Бернерсом-Лі у 1989 році, коли він працював у Європейській організації ядерних досліджень (ЦЕРН) у Швейцарії. Під час роботи в організації Бернерс-Лі розробив основи Інтернету – НТТЗ, НТМL, браузер WorldWideWeb, сервер і перший веи-сайт. Пропозиція щодо WWW була розроблена Тімом Бернерсом-Лі у 1989 році і була вдосконалена за допомогою Роберта Кайяо, бельгійського інженера з інформатики та комп’ютерних наук. Разом вони змогли розробити протокол передачі гіпертексту (НТТР), а потім підготувати його до випуску на початку 1992 року.
Спочатку WWW призначався для використання фізиками для обміну даними. Однак, коли Всесвітня павутина стала доступною широкому загалу, вона стала миттєвим хітом. Тоді це була просто розкіш, а сьогодні - необхідність. Популярність платформи злетіла, коли був створений перший веб-сайт і коли в мережі почали з’являтися фотографії. Перше фото завантажив Бернерс-Лі у 1992 році.
ДЕНЬ ВСЕСВІТНЬОГО ПАВУТИННЯ – це день, коли ми можемо оцінити величезну кількість знань і ресурсів, що знаходяться у нас під рукою завдяки Інтернету та його «павутинню».
День всесвітнього павутиння підкреслює роль Інтернету в нашому повсякденному житті. Мережа слугує важливим інструментом, за допомогою якого мільярди людей по всьому світу взаємодіють з Інтернетом. Люди щодня покладаються на WWW для виконання своїх важливих завдань, як професійних, так і особистих. Незалежно від того, чи хочете ви поспілкуватися з друзями, чи знайти важливі теми, пов’язані з вашою роботою, все це можна зробити за допомогою Інтернету.
Тож, з СВЯТОМ!
2024 © Усі права захищено
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше